Aanmelden voor schuldsanering

Wilt u zich aanmelden bij schuldhulpverlening maar lukt het u niet om de vereiste papieren bij elkaar te zoeken? Wij bieden iedere maand aan één persoon of gezin een kosteloos (gratis) ondersteuningstraject aan. Begeleidende personen van instanties mogen ook schuldenaren aanmelden voor dit traject. De enige voorwaarde is dat schuldenaren woonachtig zijn in de gemeente Venlo.

Wij bieden ondersteuning in kennis, zonder dat wij uw inkomen beheren zoals bij budgetbeheer of bewindvoering. Wij helpen mensen die behoefte hebben aan ondersteuning gedurende hun aanmelding schuldhulpverlening tot aan bijvoorbeeld het slagen van de schuldbemiddeling. 

  Wij doen suggesties en ondersteunen bij:

  • het ordenen van uw schulden en betalingsachterstanden
  • het tijdig betalen van de huidige vaste lasten
  • beëindigen van niet gebruikte bank en/of spaarrekeningen
  • gestructureerd aanleveren van bankafschriften, beschikking toeslagen, inkomstenspecificaties, schuldenoverzicht Belastingdienst, Gegevensoverzicht Bureau Krediet Registratie, schuldenoverzicht CJIB, verzekeringspolissen, wijziging huur voor schuldhulpverlening
  • Schuldenoverzicht controleren, ondertekenen en tijdig terugsturen naar schuldhulpverlener
  • aan het attenderen op de mogelijkheid om een stabilisatieovereenkomst in te zetten bij achterstanden ziektekostenverzekering en aanmelding bij het CAK voor de regeling wanbetalers of afbetalingsregeling afspreken zodat dit zal leiden tot een afmelding bij het CAK voor de regeling wanbetalers

  Jouw financieel zorgverlener neemt niet de verantwoordelijkheid van jou over. Wel kan hij/zij je weer op de juiste weg helpen.