Eenmalige hulp

Bij loonbeslag neemt de deurwaarder uiteindelijk contact op met uw werkgever (of uitkeringsinstantie). Deze volgt de beslagvrije voet van de deurwaarder en u ontvangt enkel uw beslagvrije voet als uitbetaling. Herhaaldelijk komt het voor dat uw beslagvrije voet 923,00 per maand bedraagt. Dit is het bedrag dat u op uw bankrekening ontvangt.
Indien men bijvoorbeeld werkt en de vaste lasten betaalt dan is de beslagvrije voet echter aanzienlijk hoger. Men heeft recht om meer geld te behouden dan 923,00 per maand. Ter verduidelijking beschrijf ik 2 situaties waarin wij onlangs de beslagvrije voet hebben gecorrigeerd.

Voorbeeld 1
Alleenstaand en werkend persoon, betaalt aan huur 550,00. Beslagvrije voet bedroeg 923,00 per maand. Betaalde zijn vaste lasten waardoor de beslagvrije voet 1239,97 per maand moest zijn. Persoon had recht op een extra bedrag van 316,97 iedere maand na correctie.

Voorbeeld 2
Alleenstaand en werkend persoon, betaalt aan huur 387,67. Beslagvrije voet bedroeg 923,00 per maand. Betaalde zijn vaste lasten waardoor de beslagvrije voet 1097,27 per maand moest zijn. Persoon had recht op een extra bedrag van 174,27 iedere maand.

Denkt u in aanmerking te komen om meer geld over te houden tijdens een beslag op loon of uitkering en woont of werkt u in de gemeente Venlo, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u kosteloos (gratis) bij uw correctie van dat waar u recht op zou kunnen hebben.